Predrag Bambić, docent na FEFA, imenovan je za člana žirija Imago za najbolju fotografiju

Predrag Bambić, docent na FEFA, imenovan je za člana žirija Imago za najbolju fotografiju

Predrag Bambić, docent na FEFA, predsednik Srpske asocijacije snimatelja (SAS) i član Izvršnog odbora IMAGO, imenovan je za člana žirija IMAGO za najbolju fotografiju, i to u kategoriji TV drama. Nagrada će biti dodeljena na gala svečanosti koja će se održati 28. oktobra 2017. u Helsinkiju, u Finskoj, posle godišnje skupštine IMAGO (26. i 27. oktobar). IMAGO nagrada za najbolju filmsku fotografiju se ove godine dodeljuje po prvi put, povodom dvadesetpetogodišnjice osnivanja IMAGO.

Nagrade za najbolju filmsku fotografiju će biti dodeljene u sledećim kategorijama: celovečernji igrani film, TV drama, dokumentarni film, životno delo, izuzetan doprinos filmskoj fotografiji i izuzetno tehničko dostignuće. Žiri će imati priliku da oceni rad direktora fotografije u gotovo 100 filmova koje su uradili direktori fotografije, članovi IMAGO. Kandidat koga je nominovala Srpska asocijacija snimatelja je Dušan Joksimović, SAS, sa filmom Dnevnik mašinovođe kojim je pobedio na prošlogodišnjem festivalu snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu“.

IMAGO je Evropska federacija nacionalnih snimateljskih organizacija koja je otvorila članstvo i za udruženja direktora fotografije iz celog sveta i trenutno okuplja oko 4000 direktora fotografije iz 49 zemalja širom sveta, od Australije i Novog Zelanda do Argentine.

Nazad

Slične vesti

Pobednički projekat FEFA studenata doneo inspirativnu priču o inkluziji i aktivizmu

Pobednički projekat FEFA studenata doneo inspirativnu priču o inkluziji i aktivizmu

„Imaš li sluha“ naziv je projekta FEFA studenata koji je prikazan na završnom događaju ...