• 05.02.2018

  BLOCKCHAIN - tehnologija koja menja vaše poslovanje


  U okviru saradnje fakulteta FEFA i preduzeća GCPN blockchain&fintech i GameCredits, 1. februara 2018. održano je predavanje u Američkoj privrednoj komori (AmCham) na aktuelnu temu BLOCKCHAIN – tehnologija koja menja vaše poslovanje. 

   Predavanje su održali Predrag Nikolić, direktor GCPN Blockchain&Fintech, Alex Migitko, direktor, GameCredits i profesor Goran Pitić, predsednik Saveta FEFA.

 • 01.02.2018

  Potpisan ugovor za Digitalnu transformaciju


  Povodom pokretanja novog master akademskog programa Digitalna transformacija čiji je početak planiran za 19. februar 2018. godine, osnivači FEFA potpisali su memorandume o razumevanju i osnivanju FEFA Koalicije za digitalnu transormaciju sa direktorima vodećih kompanija u oblasti informatičkog poslovanja Majkrosoft, Erikson, IBM, SAP, Šnajder i Orakl. 

  Davanjem svojih ekspertiza, kompanije potpisnice pomogle su u formiranju nastavnog programa. Učešće eksperata u nastavi i radionicama, osnivanje talent timova, izrada studija slučaja i obavljanje stručnih praksi, samo su neki od primera planirane saradnje.

  Master program Digitalna transformacija, jedinstven spoj biznisa i informacionih sistema, prvi je akreditovani program te vrste u Srbiji.

 • 28.11.2017

  Kako pametno pokrenuti biznis?


  Prva u nizu ovih radionica na temu: „Kako pametno pokrenuti biznis?“ koju će održati asistentikinja Zoja Kukić u petak, 8. decembra od 10 do 13 h na FEFA.

  Razmišljaš da studiraš ekonomiju, a nisi siguran kako to izgleda – dajemo ti priliku da na jedan dan zaista studiraš ekonomiju na FEFA i otkloniš sve nedoumice. Interaktivna radionica „Budi FEFA student na jedan dan“ omogućava srednjoškolcima da i pre upisa razgovaraju sa profesorima i studentima, o osnovnim studijama FEFA, o mogućnostima u budućoj karijeri, kao i da aktivno učestvuju u zanimljivim radionicama i saznaju kako je studirati u FEFA zajednici.

 • 01.11.2017

  Forum Lideri FEFA: Finska - zemlja inovacija


  Ambasador Finske Petri Ikonen studentima je govorio o sastojcima uspeha inovativne Finske: obrazovanju, vladavini prava i posebno borbi protiv korupcije, kao i rodnoj ravnopravnosti i uopšte jednakostima prilika u društvu.

 • 20.10.2017

  OKRUGLI STO - KOMPETENCIJE U SVETU DIGITALNE TRANSFORMACIJE


  FEFA poziva predstavnike javnih, poslovnih i obrazovnih institucija na okrugli sto "Kompetencije u svetu digitalne transformacije" s ciljem da zajedničkim radom utvrdimo najpotrebnije veštine za digitalno doba, načine njihovog unapređenja i nivo nove pismenosti za XXI vek.

  Okrugli sto održaće se na FEFA, Bulevar Zorana Đinđića 44, Beograd, u ponedeljak 23. oktobra 2017. od 12 do 14 časova. Potrebno je potvrditi dolazak elektronskom porukom na adresu info@fefa.edu.rs

 • 20.10.2017

  TRENINZI ZA ZAPOSLENE U JAVNOJ UPRAVI U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKTA FINAC


  U okviru radnog paketa 5 Erasmus+ projekta FINAC (FINancial management, Accounting and Controlling for capacity building of public administration), FEFA organizuje četiri obuke za zaposlene u javnom sektoru u Srbiji sa ciljem da unapredi znanja u oblasti finansijskog menadžmenta, računovodstva i kontrole.

  Obuke održavaju nastavnici FEFA, u saradnji sa partnerima iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave RS, u oblastima: Finansijsko upravljanje i kontrola u javnom sektoru, Interna i eksterna revizija u javnom sektoru, Programsko budžetiranje i Upravljanje rizicima u javnom sektoru. Obuke će se održati u novembru i decembru 2017. godine u prostorijama FEFA.

 • 21.09.2017

  PREDRAG BAMBIĆ, DOCENT NA FEFA, IMENOVAN JE ZA ČLANA ŽIRIJA IMAGO ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU


  Predrag Bambić, docent na FEFA, predsednik Srpske asocijacije snimatelja (SAS) i član Izvršnog odbora IMAGO, imenovan je za člana žirija IMAGO za najbolju fotografiju, i to u kategoriji TV drama. Nagrada će biti dodeljena na gala svečanosti koja će se održati 28. oktobra 2017. u Helsinkiju, u Finskoj, posle godišnje skupštine IMAGO (26. i 27. oktobar). IMAGO nagrada za najbolju filmsku fotografiju se ove godine dodeljuje po prvi put, povodom dvadesetpetogodišnjice osnivanja IMAGO.

 • 05.09.2017

  Prelazak na FEFA


  Ukoliko ste već student fakulteta možete da nastavite akademske studije na FEFA.

  Procedura je vrlo jednostavna.

 • 04.06.2017

  FEFA OPEN 2017


  Studentski parlament FEFA fakulteta, u saradnji sa UNICEF-om organzovao je deseti jubilarni dobrotvorni teniski turnir FEFA OPEN, 3. i 4. juna na terenima centra "Novak" u Beogradu. Sva prikupljena sredstva od turnira će biti usmerena na programe podrške inkluzivnom obrazovanju u Srbiji.

 • 23.02.2017

  OKRUGLI STO FEFA: OBRAZOVANJE I TRŽIŠTE RADA


  Fakultet FEFA je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovao okrugli sto posvećen vezi između obrazovanja i potreba tržište rada, na kojem je učestvovao i ministar Mladen Šarčević.

 • 16.05.2014

  STUDENTI FEFA U POSETI MAJKROSOFTU


  Studenti FEFA fakulteta bili su u poseti kompaniji Majkrosoft (Microsoft Serbia). Cilj posete je bio da se mlade generacije upoznaju sa savremenim načinom poslovanja ovog preduzeća koje posluje na srpskom tržištu od 2002. godine i zapošljava preko 250 ljudi.

 • 27.11.2013

  STUDENT FEFA, VOĐA POBEDNIČKOG TIMA NA KPMG TAKMIČENJU


  Student treće godine osnovnih studija FEFA, Luka Denić, vođa je pobedničkog tima na takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja Ace the Case u organizaciji konsultantske kuće KPMG, koje je održano 26. i 27. novembra 2013. godine. 

  Pobednički tim je osvojio nagradu - put u Austriju i obilazak kancelarije KPMG u Beču.

 • 25.10.2013

  POSETA FEFA PARTNERU - UNIVERZITETU FORDAM IZ NJUJORKA


  Povodom 10 godina poslovanja, posebnu zahvalnicu za saradnju u unapređenje obrazovanja iz finansija, FEFA je dodelila akademskom partneru - univerzitetu Fordam. Na slici su prof. dr Dejvid Gauči, dekan Poslovnog fakulteta Univerziteta Fordam i prof. dr Ana S. Trbović, dekanka FEFA u Njujorku, 25. oktobra 2013. godine. 

 • 22.10.2013

  10 USPEŠNIH GENERACIJA FEFA


  FEFA fakultet je proslavio 10 godina poslovanja i 10 uspešnih generacija sa svojim dugogodišnjim partnerima - srednjim školama, vodećim poslodavcima, međunarodnim organizacijama i udruženjima.

 • 13.11.2011

  BEOGRADSKI MODEL EVROPSKE UNIJE - BEUM 2011


  Beogradski Model Evropske Unije (BEUM) je međunarodna konferencija koja se premijerno organizuje kao prvi model simulacije rada organa EU u regionu, a treći tog tipa u Evropi. BEUM konferencija okupila je u Beogradu od 10. do 13. novembra najbolje studente različitih profila iz Srbije, regiona i iz preko 20 svetskih zemalja.

 • 15.05.2011

  FEFA OPEN 2011


  Tradicionalni humanitarni teniski turnir FEFA OPEN održan je 14. i 15. maja na terenima Colonial Sun-a u Beogradu.