• 26.02.2018

  Budućnost i potencijali kreativne industrije u Srbiji


  Panel “Budućnost i potencijali kreativne industrije u Srbiji” održan je 23. februara u organizaciji Friedrich Ebert Stiftung i Business Info Group, sa osnovnim ciljem isticanja važnosti kreativne ekonomije koju čine intelektualna svojina, nove ideje i njihova tržišna korisnost. 

  Panelom su pokrenute teme potencijala kreativne ekonomije u Srbiji, načina regulisanja i zaštite intelektualne svojine, ali i važnosti prepoznavanja i podsticanja talenata radi njihovog boljeg pozicioniranja na tržištu. 

  Jedna od panelistkinja bila je i Bojana Maljević, profesorka audio-vizuelne produkcije i direktorka studijskog programa Kreativna produkcija na FEFA. Tim povodom istakla je važnost spoja kreativnosti sa drugačijim, bazično nekreativnim znanjima, koja time dobijaju veću vrednost. “Najvažnije je da obrazujemo nove kadrove, koji stiču saznanja u različitim oblastima, da bi u svetu novih medija mogli da rade na kreativno drugačiji način, uz veću finansijsku sigurnost”, istakla je Maljević.

  Na panelu su govorili i Branka Totić, pomoćnica direktora Zavoda za intelektualnu svojinu, Nataša Pavlović Bujas, direktorka agencije Blumen i Bojan Marjanović, urednik Liceulice, dok je moderatorka bila Biljana Stepanović, direktorka Business Info Group. Panelisti su se usaglasili da je osim značaja kreativne ekonomije, neophodno istaći i objasniti značenje njenih osnovnih resursa, a to su ljudska kreativnost, talenat i nove ideje.

 • 05.02.2018

  BLOCKCHAIN - tehnologija koja menja vaše poslovanje


  U okviru saradnje fakulteta FEFA i preduzeća GCPN blockchain&fintech i GameCredits, 1. februara 2018. održano je predavanje u Američkoj privrednoj komori (AmCham) na aktuelnu temu BLOCKCHAIN – tehnologija koja menja vaše poslovanje. 

   Predavanje su održali Predrag Nikolić, direktor GCPN Blockchain&Fintech, Alex Migitko, direktor, GameCredits i profesor Goran Pitić, predsednik Saveta FEFA.

 • 01.02.2018

  Potpisan ugovor za Digitalnu transformaciju


  Povodom pokretanja novog master akademskog programa Digitalna transformacija čiji je početak planiran za 19. februar 2018. godine, osnivači FEFA potpisali su memorandume o razumevanju i osnivanju FEFA Koalicije za digitalnu transormaciju sa direktorima vodećih kompanija u oblasti informatičkog poslovanja Majkrosoft, Erikson, IBM, SAP, Šnajder i Orakl. 

  Davanjem svojih ekspertiza, kompanije potpisnice pomogle su u formiranju nastavnog programa. Učešće eksperata u nastavi i radionicama, osnivanje talent timova, izrada studija slučaja i obavljanje stručnih praksi, samo su neki od primera planirane saradnje.

  Master program Digitalna transformacija, jedinstven spoj biznisa i informacionih sistema, prvi je akreditovani program te vrste u Srbiji.

 • 28.11.2017

  Kako pametno pokrenuti biznis?


  Prva u nizu ovih radionica na temu: „Kako pametno pokrenuti biznis?“ koju će održati asistentikinja Zoja Kukić u petak, 8. decembra od 10 do 13 h na FEFA.

  Razmišljaš da studiraš ekonomiju, a nisi siguran kako to izgleda – dajemo ti priliku da na jedan dan zaista studiraš ekonomiju na FEFA i otkloniš sve nedoumice. Interaktivna radionica „Budi FEFA student na jedan dan“ omogućava srednjoškolcima da i pre upisa razgovaraju sa profesorima i studentima, o osnovnim studijama FEFA, o mogućnostima u budućoj karijeri, kao i da aktivno učestvuju u zanimljivim radionicama i saznaju kako je studirati u FEFA zajednici.

 • 01.11.2017

  Forum Lideri FEFA: Finska - zemlja inovacija


  Ambasador Finske Petri Ikonen studentima je govorio o sastojcima uspeha inovativne Finske: obrazovanju, vladavini prava i posebno borbi protiv korupcije, kao i rodnoj ravnopravnosti i uopšte jednakostima prilika u društvu.

 • 20.10.2017

  OKRUGLI STO - KOMPETENCIJE U SVETU DIGITALNE TRANSFORMACIJE


  FEFA poziva predstavnike javnih, poslovnih i obrazovnih institucija na okrugli sto "Kompetencije u svetu digitalne transformacije" s ciljem da zajedničkim radom utvrdimo najpotrebnije veštine za digitalno doba, načine njihovog unapređenja i nivo nove pismenosti za XXI vek.

  Okrugli sto održaće se na FEFA, Bulevar Zorana Đinđića 44, Beograd, u ponedeljak 23. oktobra 2017. od 12 do 14 časova. Potrebno je potvrditi dolazak elektronskom porukom na adresu info@fefa.edu.rs

 • 20.10.2017

  TRENINZI ZA ZAPOSLENE U JAVNOJ UPRAVI U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKTA FINAC


  U okviru radnog paketa 5 Erasmus+ projekta FINAC (FINancial management, Accounting and Controlling for capacity building of public administration), FEFA organizuje četiri obuke za zaposlene u javnom sektoru u Srbiji sa ciljem da unapredi znanja u oblasti finansijskog menadžmenta, računovodstva i kontrole.

  Obuke održavaju nastavnici FEFA, u saradnji sa partnerima iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave RS, u oblastima: Finansijsko upravljanje i kontrola u javnom sektoru, Interna i eksterna revizija u javnom sektoru, Programsko budžetiranje i Upravljanje rizicima u javnom sektoru. Obuke će se održati u novembru i decembru 2017. godine u prostorijama FEFA.

 • 21.09.2017

  PREDRAG BAMBIĆ, DOCENT NA FEFA, IMENOVAN JE ZA ČLANA ŽIRIJA IMAGO ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU


  Predrag Bambić, docent na FEFA, predsednik Srpske asocijacije snimatelja (SAS) i član Izvršnog odbora IMAGO, imenovan je za člana žirija IMAGO za najbolju fotografiju, i to u kategoriji TV drama. Nagrada će biti dodeljena na gala svečanosti koja će se održati 28. oktobra 2017. u Helsinkiju, u Finskoj, posle godišnje skupštine IMAGO (26. i 27. oktobar). IMAGO nagrada za najbolju filmsku fotografiju se ove godine dodeljuje po prvi put, povodom dvadesetpetogodišnjice osnivanja IMAGO.

 • 05.09.2017

  Prelazak na FEFA


  Ukoliko ste već student fakulteta možete da nastavite akademske studije na FEFA.

  Procedura je vrlo jednostavna.

 • 04.06.2017

  FEFA OPEN 2017


  Studentski parlament FEFA fakulteta, u saradnji sa UNICEF-om organzovao je deseti jubilarni dobrotvorni teniski turnir FEFA OPEN, 3. i 4. juna na terenima centra "Novak" u Beogradu. Sva prikupljena sredstva od turnira će biti usmerena na programe podrške inkluzivnom obrazovanju u Srbiji.

 • 23.02.2017

  OKRUGLI STO FEFA: OBRAZOVANJE I TRŽIŠTE RADA


  Fakultet FEFA je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovao okrugli sto posvećen vezi između obrazovanja i potreba tržište rada, na kojem je učestvovao i ministar Mladen Šarčević.

 • 16.05.2014

  STUDENTI FEFA U POSETI MAJKROSOFTU


  Studenti FEFA fakulteta bili su u poseti kompaniji Majkrosoft (Microsoft Serbia). Cilj posete je bio da se mlade generacije upoznaju sa savremenim načinom poslovanja ovog preduzeća koje posluje na srpskom tržištu od 2002. godine i zapošljava preko 250 ljudi.

 • 27.11.2013

  STUDENT FEFA, VOĐA POBEDNIČKOG TIMA NA KPMG TAKMIČENJU


  Student treće godine osnovnih studija FEFA, Luka Denić, vođa je pobedničkog tima na takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja Ace the Case u organizaciji konsultantske kuće KPMG, koje je održano 26. i 27. novembra 2013. godine. 

  Pobednički tim je osvojio nagradu - put u Austriju i obilazak kancelarije KPMG u Beču.

 • 25.10.2013

  POSETA FEFA PARTNERU - UNIVERZITETU FORDAM IZ NJUJORKA


  Povodom 10 godina poslovanja, posebnu zahvalnicu za saradnju u unapređenje obrazovanja iz finansija, FEFA je dodelila akademskom partneru - univerzitetu Fordam. Na slici su prof. dr Dejvid Gauči, dekan Poslovnog fakulteta Univerziteta Fordam i prof. dr Ana S. Trbović, dekanka FEFA u Njujorku, 25. oktobra 2013. godine. 

 • 22.10.2013

  10 USPEŠNIH GENERACIJA FEFA


  FEFA fakultet je proslavio 10 godina poslovanja i 10 uspešnih generacija sa svojim dugogodišnjim partnerima - srednjim školama, vodećim poslodavcima, međunarodnim organizacijama i udruženjima.

 • 13.11.2011

  BEOGRADSKI MODEL EVROPSKE UNIJE - BEUM 2011


  Beogradski Model Evropske Unije (BEUM) je međunarodna konferencija koja se premijerno organizuje kao prvi model simulacije rada organa EU u regionu, a treći tog tipa u Evropi. BEUM konferencija okupila je u Beogradu od 10. do 13. novembra najbolje studente različitih profila iz Srbije, regiona i iz preko 20 svetskih zemalja.

 • 15.05.2011

  FEFA OPEN 2011


  Tradicionalni humanitarni teniski turnir FEFA OPEN održan je 14. i 15. maja na terenima Colonial Sun-a u Beogradu.