Studenti o praksi na FEFA

marina sestovic, diplomac FEFA

Milena Mijajlović, Mikroelektronika 2016

Praksa u kompaniji Mikroelektronika je odlična prilika za studente ekonomije koje interesuju marketing ili prodaja. Praksa nudi priliku da studenti rade na razvoju poslovne marketing strategije, kao i da nauče puno praktičnih stvari, poput pisanja biltena i sadržaja za veb-sajt. Dodatno, studenti imaju slobodu da pitaju sve što ih interesuje, a svi zaposleni su vrlo srdačni i komunikativni. Radi se u vrlo prijatnoj radnoj atmosferi i okruženju sa kolegama sa drugih fakulteta koji su takođe na obavljanju stručne prakse, što je posebna vrednost celokupnog profesionalnog iskustva stručne prakse.

marina sestovic, diplomac FEFA

Janko Sikošek, Pearson College London 2016

Pored neprocenjivog iskustva rada u multikulturalnom okruženju kakvo se može naći samo u svetskoj metropoli, kao što je London, dobio sam i pohvale za rezultate projekata na kojima sam radio tokom prakse, koje su neosporiv dokaz o upotrebljivosti i kvalitetu veština koje sam stekao na FEFA.“

marina sestovic, diplomac FEFA

Mina Magdelinić, Gorenje 2016.

Praksa u kompaniji Gorenje je nešto najlepše i najkorisnije što mi se do sada dogodilo. Jako sam zadovoljna samom organizacijom prakse i rasporeda koji sam dobila već prvog dana. Ono što mi se sviđa jeste ozbiljnost prakse i ljubaznost kolega koji su nesebično nudili pomoć i svoje vreme za sve što sam želela da mi pokažu i da me nauče - to je zaista sjajna prilika".

marina sestovic, diplomac FEFA

Nađa Anđelić, Dostignuća mladih 2016.

Praksa u organizaciji Dostignuća mladih predstavljala je za mene veliko iskustvo, jer sam mogla da sagledam kako funkcionise nevladin sektor, koliko je vremena, rada i truda potrebno da bi se pokrenuli novi projekti, na koji način organizacije apliciraju za donatorska sredstva, neophodna za ostvarenje njihovih ciljeva i misije.

marina sestovic, diplomac FEFA

Damir Turkmanović, COPRIX Media 2015

Stručna praksa u Coprix Media bila je veliki izazov za mene. Startup okruženje je samo po sebi izuzetno dinamično, zahteva konstantnu inovaciju i kreativnost, savršeno efikasnu alokaciju resursa i široko delegiranje odgovornosti kako bi se obezbedio konstantan tok poslovanja i rast poslovanja. Rad u jednom takvom okruženju testirao je do granica moje poslovno znanje, logiku i prilagodljivost koja maloj, fleksibilnoj organizaciji lako moze doneti presudnu konkuretsku prednost u odnosu na ustanovljene i često inertne velike kompanije. Odlično iskustvo!

marina sestovic, diplomac FEFA

Stevan Đurić, Delegacija nemačke privrede u Srbiji 2015.

Zahvaljujući Centru za razvoj karijere dobio sam priliku da provedem tri meseca na praksi u Delegaciji nemačke privrede u Srbiji. Ova praksa mi je dala sjajan uvid u poslovni svet i način na koji funkcioniše jedna ozbiljna organizacija u Srbiji.

Sjajno iskustvo i utiske koje sam poneo sa sobom sa ove prakse povećano je ponudom za posao. Srećan sam što sam dobio ovu priliku u delu DSW-a (Nemačkog-srpskog privrednog udruženja) i što imam priliku da učim i napredujem uz sjajne stručnjake iz svojih oblasti.

marina sestovic, diplomac FEFA

Nikoleta Marjanović, Aleksandra Vojvodić i Tamara Krnjajić, AGEFA PME, Pariz 2015.

Odlaskom na praksu u Pariz, stekle smo mnogo više od novog profesionalnog iskustva. Kompanija u kojoj smo radile bilo je nešto sasvim novo i drugačije za nas, jer u Srbiji takva vrsta obrazovne, neprofitne organizacije ne postoji. Obavaljale smo poslove u sektorima poslovne administracije i finansija i stekle relevantna stručna znanja i veštine. Svi u kolektivu su bili vrlo gostoprimljivi i trudili se da nam olakšaju komunikaciju na stranim jezicima. Celokupno iskustvo je zaista predivno, jer smo pored prilike da stičemo nova znanja i iskustva u multikulturalnom okruženju, posle radnog dela dana imale priliku da uživamo u Parizu.

marina sestovic, diplomac FEFA

Janko Sikošek, Trizma 2014.

Praksa u Trizmi je primer poklapanja očekivanja i krajnjeg iskustva. Mislim da je posmatranje i učešće u svakodnevnom poslovanju jednog velikog preduzeća nezamenjivo iskustvo za studente. Za svega dve nedelje provedene u odeljenju finansija stekao sam uvid u izazovnost i dinamičnost tog posla. Organizovani razgovori sa ostalim odeljenjima preduzeća i način na koji su povezani sa finansijama osigurali su da sa prakse nisam izašao samo sa znanjem procedura i dokumenata koji prolaze svakodnevno kroz finansije, nego sa slikom preduzeća kao celine. Možda najbitnije od svega je da nijedno moje pitanje nije ostalo bez odgovora.

marina sestovic, diplomac FEFA

Jelisaveta Lazarević, Fond za inovacionu delatnost 2014.

Moja praksa u Fondu za Inovacionu delatnost je trajala mesec dana. Tokom prakse u Fondu, bila sam upoznata sa njegovim aktivnostima, a posebno uključena u aktivnosti u okviru Projeka podrške inovacijama u Srbiji, kao i sa programima finansiranja. Pored toga, učestvovala sam na sastancima Fonda i Svetske Banke, koja je ujedno i administrator pomenutog projekta. Takođe, imala sam priliku da budem angažovana u sektoru finansija, gde sam radila pregled finansijske dokumentacije start-up kompanija koje finansirana Fond. Izuzetno sam zadovoljana svojim stručnim usavršavanjem u Fondu, kao i kolegama koji su se trudili i pomagali mi u usvajanju novih znanja i veština.

marina sestovic, diplomac FEFA

Stefan Sekulić, Societe Generale Srbija 2014.

Zahvaljujući Centru za razvoj karijere FEFA dobio sam mogućnost da ovog leta obavim stručnu praksu u Societe Generale banci. Radio sam u odeljenju Back Office Partner kredita na poziciji kreditnog analitičara. Dobra radna atmosfera i zanimljivi radni zadaci motivisali su me da posao obavljam na najbolji mogući način. Takođe, imao sam veliku podršku mentora koji su pratili moj rad i nesebično prenosli svoja znanja i iskustva. Zahvaljujući znanju i veštinama koje sam stekao na FEFA i uloženom trudu na radnom mestu, dobio sam priliku da na ovoj poziciji ostanem duži vremenski period.

marina sestovic, diplomac FEFA

Jelena Cvetković, Saga d.o.o. 2014.

Dvomesečnu praksu sam obavila u finansijskom sektoru kompanije SAGA d.o.o, čija je primarna delatnost poslovanje u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija. Tokom stručne prakse imala sam priliku da primenim razne veštine i znanja stečena tokom studiranja u praksi iz oblasti finansija, statistike i upravljačkog računovodstva, a takođe sam stekla nova znanja i unapredila veštine. Želim da istaknem srdačnost i spremnost mentora i svih zaposlenih u finansijskom sektoru da odgovore na svako moje pitanje i posvete mi maksimalnu pažnju, uprkos njihovim svakodnevnim obavezama na poslu.