stipendije, studenti, studentske stipendije, FEFA

Pet stipendija za školsku 2018/19. godinu


Dragi maturanti,

I ove godine imate šansu da se pridružite timu najboljih i studirate u okruženju koje će vam otvoriti put ka uspešnoj karijeri. FEFA dodeljuje pet stipendija za upis na prvu godinu studija u školskoj 2018/19. godini i to:


Stipendija obuhvata pun iznos školarine za prvu godinu osnovnih studija, uključujući polaganje ispita. Prve tri prijave za polaganje svakog ispita besplatne su za sve studente FEFA.

Prijave za stipendije predaju se popunjavanjem elektronskog obrasca od 26. marta, do 24. maja 2018. godine. Uputstvo za pisanje motivacionog pisma nalazi se ovde

Rangiranje kandidata vrši se prema tri kriterijuma:

  • Uspeh iz prva tri razreda srednje škole (50 bodova)
  • Motivaciono pismo (20 bodova)
  • Intervju (30 bodova)

Intervju sa kandidatima održaće se u roku od nedelju dana od poslednjeg dana prijave, a rang liste će biti objavljene u roku od dve nedelje od poslednjeg dana prijave.

FEFA nagrađuje tri najbolja studenta na studijskom programu Ekonomija i dva na studijskom programu Audio-vizuelna produkcija za upis druge, treće i četvrte godine studija.

Srednjoškolcima koji upišu prvu godinu studija kao stipendisti FEFA, a nisu među najboljim studentima u generaciji i imaju prosečnu ocenu najmanje 9,00 uz položene sve ispite sa prve godine studija, školarina će biti umanjena za 50% prilikom upisa druge godine studija. Ukoliko ni nakon druge godine studija ne budu među najboljim studentima u generaciji, a imaju prosečnu ocenu najmanje 9,00 i položene sve ispite sa prethodnih godina studija, školarina će biti umanjena za 30%.

U okviru priprema prijavlivanja za stipendije, na fakultetu će biti organizovano nekoliko radionica kojima možete prisustvovati da biste unapred stekli sliku o tome kako izgledaju studije na FEFA.


Za sve dodatne informacije, pročitajte Često postavljana pitanja, a ukoliko i tu ne pronađete odgovor, obratite nam se na e-adresu stipendije@fefa.edu.rs