Prof. Feti Dautović


Feti Dautović

Filip Feti Dautović je magistar nauka iz oblasti umetnosti filma. Do 2015. godine bio je redovni profesor Univerziteta u Beogradu - Fakulteta Dramskih Umetnosti.

Od 2017. godine redovni je profesor FEFA, na akademskom studijskom programu Kreativna produkcija. Predaje predmete: Kreativna produkcija, Organizacija A/V proizvodnje, Promocija projekta i festivali…

Uporedo sa uredničkim radom na TV Beograd, od 1991. postaje docent, a od 1998. vanredni profesor na FDU - Katedra filmske i televizijske produkcije.

Za redovnog profesora, umetnička oblast FTV produkcija, izabran je 2006.

Profesor Dautović je pokrenuo novi predmet na FDU, Kreativna FTV produkcija i festival video radova – Producentski dan, koji se već 11 godina održava sa velikim uspehom.

Od 1978. do 1980. godine bio je glavni producent redakcija – muzičkog, zabavnog, opšteobrazovnog, programa za selo, igranog i serijskog programa TV Beograd. Godine 1987. bio je na funkciji pomoćnika glavnog i odgovornog urednika Zabavno-rekreativnog programa TV Beograd.

Od 1993. godine bio je na funkciji zamenika glavnog i odgovornog urednika RTS.

U profesionalnoj karijeri bio je izvršni producent bezbroj televizijskih emisija svih žanrova. Najznačajniji, internacionalni tv serijali – Igre bez granica i nastup naše zemlje na festivalima - Pesma Evrovizije u Rimu i Malmeu.

Bio je autor i urednik zabavnih programa, putopisa, reportaža i intervjua sa poznatim ličnostima iz sveta na RTS-u.


O Filipu Fetiju Dautoviću vidi šire na IMDb (Internet Movie Database)

Filmografija:

  1. “Plastični Isus” (1971), dugometražni film, reditelj Lazar Stojanović
  2. “Osvajanje slobode” (1979), dugometražni igrani film, reditelj: Zdravko Šotra
  3. “Kada dečaci ratuju” (1982), dugometražni igrani film, reditelj: Slobodan Novaković
  4. “Beograd 011” (2002), dugometražni igrani film, reditelj: Mihael Fafenberger,
  5. “Stvar Srca” (2006), dugometražni igrani film, reditelj: Miroslav Aleksić,
  6. “Zona mrtvih” (2009), dugometražni igrani film, reditelji: Milan Todorović i Milan Konjević
  7. “Albertov put” (2013) dugometražni igrani film, reditelj: Predrag Bambić (nagrada FIPRESCI - FEST 2013. )
  8. Izvršni producent “Pesme Evrovizije” u Beogradu, Rimu i Malmeu 1991.
  9. Izvršni producent evropske koprodukcije “Igre bez granica” i serije “Sereno variabile” (RAI 1) (1990.)
  10. Dobitnik nagrade za Doprinos Kinematografiji na Cinema City festivalu u Novom Sadu. (2015.)

O Filipu Fetiju Dautoviću vidi šire na IMDb (Internet Movie Database)