Poseta partnerskim organizacijama

Pored prilike da na FEFA ugostimo rukovodioce partnerskih organizacija, redovno organizujemo posete tokom kojih studenti upoznaju način rada, organizaciju poslovanja, kao i izazove sa kojima se organizacije suočavaju u dinamičnom poslovnom okruženju.

18. novembar 2016. godine

Poseta studenata FEFA Startit Centru

U petak, 18.11.2016. student FEFA su bili gosti Startit Centra - mesta znanja, inovacija i inspiracije, namenjeno domaćoj IT zajednici. Startit Centar je projekat organizacije SEE ICT/Startit koja je lansirala domaću startap scenu pre tačno pet godina i stvorila osnove da se u Srbiji kreira i razvija tehnološki ekosistem. Studentima je predstavljen rad Startit Centra, sadržaji koje nudi svojim korisnicima i svima onima koji žele da užu u svet tehnološkog preduzetništva i uputila ih u rad startapa koji svoje IT projekte razvijaju u Centru.

Studenti su imali priliku da se bliže upoznaju sa novim i aktuelnih tehnologijama virtualne realnosti, veštačke inteligencije, mašinskog učenja i robotike, kao i da vide njihovu primenu u konkretnim projektima.

22. aprila 2016. godine

Studenti FEFA - gosti Societe Generale banke

Studenti FEFA su u petak, 22. aprila 2016. godine bili gosti Societe Generale banke gde su imali priliku da se upoznaju sa radom jedne od vodećih finansijskih institucija u Srbiji i izazovima koje digitalizacija donosi bankarskom sektoru. Predavanje na temu "Kako digitalizacija menja bankarstvo?" studentima je održala Maja Vezmar Ristić, šef službe za upravljanje integrisanim kanalima prodaje banke.

Nakon predavanja, studenti su u grupama radili na različitim izazovima sa kojima se banka trenutno suočava i predstavili svoja kreativna rešenja, od kojih su neka upravo nešto na čemu banka aktivno radi. Zahvaljujemo članovima Youth Advisory tima banke, Ivi Terzić iz HR tima banke, Maji Vezmar-Ristić, na gostoprimstvu i odvojenom vremenu za kreativno druženje u banci.

11. decembra 2015. godine

Poseta studenata FEFA preduzeću Nelt

U okviru uspostavljene saradnje sa jednim od vodećih domaćih preduzeća - Nelt, 11. decembra 2015. godine studenti FEFA posetili su sedište preduzeća u Dobanovcima. Tom prilikom obišli su kompleks preduzeća koji obuhvata centralne administrativne, distributivne i skladištene objekte, kao i sve ostale sadržaje koji kompleks preduzeća Nelt čine impresivnom celinom.

Studentima je nešto više o preduzeću i sistemu poslovanja govorila Ana Jovanović, menadžerka za interne komunikacije preduzeća. Studente je pozdravila i direktora odeljenja ljudskih resursa Marina Mitić Jekić i poželela ponovni susret u Neltu na stručnoj praksi. Posebno smo zahvalni na vremenu koje je za studente izdvojio izvršni direktor Nelta Miloš Jelić.

29. april 2015. godine

Studenti posetili Adria Media Group

Studenti FEFA obišli su 29. 4. 2015. preduzeće Adria Media Group. Tom prilikom, studentima su o povezanosti oglašivača, agencija za istraživanje tržišta i zaduženim za izradu medijskih sadržaja, govorili Marina Ninković, izvršna direktorka News group, Branko Jovičić, rukovodilac oglašavanja i Branislava Majdarević, pomoćnica glavnog i odgovornog urednika i urednica političke rubrike u Kuriru.

17. oktobar 2014. godine

Poseta preduzeću Sanofi-Aventis

U petak, 17. oktobra 2014. godine studenti FEFA i partnerske organizacije Agefa PME bili su u poseti preduzeću Sanofi-Aventis, francuskoj farmaceutskoj kompaniji koja se bavi istraživanjem i razvojem, proizvodnjom i prodajom farmaceutskih proizvoda.

Direktorka Sanofi-Aventisa za Srbiju i Crnu Goru, Jelena Bogdanović, poželela je dobrodošlicu studentima i tom prilikom izjavila: "Mi smo veliko, napredno preduzeće koje se usredsređuje na farmaceutske inovacije nekoliko ključnih oblasti za javno zdravlje danas. Naročito nam je drago da su nam gosti mladi ljudi sa FEFA i iz Francuske koji imaju posebnu energiju".

5. novembar 2014. godine

Studenti posetili Fond za inovacionu delatnost

Studenti FEFA su u sredu, 5. novembra 2014. godine, bili su u poseti Fondu za inovacionu delatnost Republike Srbije. Fond za inovacionu delatnost je osnovan Zakonom o inovacionoj delatnosti radi podsticanja inovativnosti i obezbeđivanja sredstava za finansiranje inovacione delatnosti, prvenstveno kroz saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama, organizacijama, donatorima i privatnim sektorom.

Ulogu i aktivnosti Fonda za inovacionu delatnost predstavili su članovi tima Fonda, Natalija Sandić i Dane Atanasković, alumni FEFA. Osnivači dva mlada inovativna preduzeća, Bogdan Mijović iz preduzeća mBrainTrain i Igor Zarol iz preduzeća Eipix Entertainment, koja su finansijska sredstva dobili od Fonda, predstavili su svoje poslovne aktivnosti, ispričali na koji način su ušli u preduzetničke vode i ukazali na važne lekcije koje je potrebno da se nauče pri pokretanju preduzeća i za dalji uspešan razvoj poslovanja.